Arhiva novosti

Edin Karamazov je zasigurno jedan od najuglednijih suvremenih lutnjista, istaknuti virtuoz čiji su nastupi popraćeni odobravanjem kritike i oduševljenjem publike.

Lutnju je studirao na Scholi Cantorum Basiliensis pri muzičkoj akademiji u Baselu. Usporedo s izvođenjem rane glazbe posvetio se istraživanju lutnje u suvremenom improvizacijskom kontekstu. Jednakom vještinom muzicira na više ranih i suvremenih trzalačkih instrumenata istoka i zapada.

Svojim se solističkim nastupima Karamazov predstavio publici u najvećim i najpoznatijim koncertnim dvoranama svijeta, kao što su pariški Theatre de la Ville, La Monnaie u Bruxellesu, amsterdamski Concertgebouw, londonski Wigmore Hall, Dvorana Berlinske filharmonije, Performing Arts Centre u Seoulu, Gulbenkian-Lisabon, bečki Konzerthaus itd.

Sudjelovao je na preko šezdeset nosača zvuka, a njegov solistički “Come, heavy sleep” (Alpha-Paris) prema mišljenju kritike postavio je nove standarde sviranja na lutnji. Koncert Edina Karamazova je stoga svojevrsna “poslastica” za sve ljubitelje klasične glazbe, a kako je ovdje riječ o jednom osobitom umjetniku i jednom arhaičnom, pomalo i egzotičnom instrumentu, kojega namamo prigodu često čuti na koncertnim podijima, ovaj koncert možemo, bez imalo lažne skromnosti smatrati velikim koncertnim događajem u gradu Osijeku ove sezone.

Organizator koncerta, Glazbena radionica Ars nova, ponosno Vas poziva u PETAK, 05.05. U 19.30 SATI U FRANJEVAČKU CRKVU SV. KRIŽA U TVRĐI na koncert EDINA KARAMAZOVANa programu:  Bach, Zamboni, Piccinini, Gaultier.

Ulaz je slobodan.

U utorak 27.travnja s pocetkom u 20 sati, u glazbenoj skoli FRANJE KUHAČA,koncert će održati, prvi put nakon 20 godina Mario Šimunović, osječki  umjetnik na gitari, koji danas živi i radi u Rijeci.

To će biti i prilika da predstavi svoj treći nosač zvuka “PLES NA ŽICI” na kojem su kompozicije A. Laura, A. Barriosa, C. Gardela, A. Villalda, J. Cardosa. Ovaj album je poseban po tome što ima 22 izvedbe uz orkestar, uglavnom južnoameričke plesne forme (milonga, tango, valcer), kao i gostovanje jedne od najdarovitijih hrvatskih pjevačica mlađe generacije Sabrine Hebiri na čak osam kompozicija.

Ulaz na koncert je besplatan, a zainteresirani će moći na koncertu nabaviti ovaj cd po promotivnim cijenama.

Organizator koncerta je GLAZBENA RADIONICA ARS NOVA.

Glazbena radionica Ars nova Vas poziva na koncert jednog od najboljih hrvatskih gitarista mlađe generacije, Maroja Brčića iz Dubrovnika. Maroje Brčić trenutno radi kao profesor na Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku kao i na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Kao solist i stalni član Dubrovačkog gitarskog tria nastupao je na svim važnijim podijima i festivalima u Hrvatskoj, a gostovao je i u više Europskih zamalja (Austrija, BiH, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska, Slovenija, Rusija, Španjolaska i Švedska te u SAD-u.

Koncert će se održati u srijedu, 26.04. 2006. u Dvorani Glazbene škole F. Kuhača – Osijek s početkom u 20 sati. Na programu: Sor, Mertz, Berkely, Torroba

Ulaz je slobodan.